World School foorumin teemana on tana vuonna ruuan turvallisuus ja saatavuus. Laajaan aiheeseen tutustumme keskittymalla erityisesti geenimanipuloituun ruokaan (GMO), veden kayttoon ja saatavuuteen (human water use) seka ruuan kuljettamiseen (food miles). Opiskelijat 21 eri maasta ovat tutustuneet aiheisiin ennen matkalle lahtoa ja taalla tyostetaan maailmanlaajuista nakokulmaa aiheisiin. Opiskelijat tulevat valmistamaan monikulttuurisissa ryhmissa kolme oikeudenkaynti - esitysta, joiden avulla teemoja syvennetaan. Tyoskentely on intensiivista ja haastavaa. Kaikki vierailut, jotka olemme Italiassa tehneet liittyvat tyostettaviin aiheisiin.
Olemme paasseet tutustumaan tyohon European Union Joint Research Centre (ISPRA) :ssa. Seurasimme esitelmia GMO:sta, ruoan pakkaamisesta ja sen turvallisuudesta seka siita, miten veden puhtautta tutkitaan. Samalla retkella vierailimme myos kauniissa Stresassa (paikka Maggiore jarven rannalla).
Seuraava kuva kuvastaa tunnelmiamme Italiassa
Torinossa Slow food- Expo ja Torinon nahtavyksia:
Maiden esittelya koululla:
Tyoskentelya koululla:
Parmassa tutustumassa parmesan-juuston valmistukseen (Parmigiano Reggiano):
Tsemppia koulutyohon Sotunkiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti